Kajgana od lisičarki

Potrebni sastojci:
  • 6 jaja.
  • 400 g lisičarki.
  • 1 luk.
  • 250 g sira gaude ili drugog punomasnog sira.
  • Polovina male tegle (370ml) zelenih maslina s bademom.
  • so, biber, piment, timijan.
Priprema

U tiganju na zagrejanom maslinovom ulju dinstati sitno iseckan luk dok ne postane  staklast. Dodati narezane pečurke i dinstati dok ne omekšaju. Smrviti nekoliko zrnca pimenta, i ubaciti u pečurke zajedno s nekoliko listića timijana i dinstati još dva tri minuta.
U posebnoj posudi umutiti jaja, posoliti i pobiberiti, dodati po potrebi malo mleka ili pavlake za kuvanje. Razmućenim jajima preliti lisičarke i dodat cele ili na pola razrezane masline.
Kad se jaja počnu zgušnjavati, odnosno zapeku s donje strane ali s gornje su još mekana skinuti s vatre, posuti sa naribanim sirom i staviti u prethodno, na 200 stepeni zagrijanu rernu. Peći desetak minuta ili dok se sir ne rastopi i dobije zlatnožutu boju.