Gulaš sa crnom trubom u prahu

Sastojci:
  • 2 kg junetine
  • 300 g luka
  • 4 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1-2 peršuna
  • komadić korena celera
  • 0,5 l crnog vina
  • 2 kašićice praha crne trube
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1/2 kašičice dimljene mlevene paprike
  • 1 kašičica pimenta
  • 1 kašičica pesta od paprike
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • lovorov list, list peršuna, so, biber
Pripema

Meso izrežite na komade veličine zalogaja pa ga ispecite na masnoći i to u dve, tri ture. Nemojte sve staviti odjednom u posudu jer će se sve zalepiti, a svaki komad se mora zapeći. Pečeno meso izvadite pa izdinstajete luk dok ne požuti, dodajte mlevenu papriku i piment pa pola čena belog luke i kratko propržite. Zatim u lonac stavite naseckano korenasto povrće i za nekoliko minuta meso i koncentrat paradajza. Ulijte vino, promešajte pa ulijte vodu i ostavite da se krčka na laganoj vatri uz povremeno mešanje barem dva sata. Pred kraj kuvanja dodajte prah crne trube, ostatak belog luka, so, biber i peršunov list. Poslužite s palentom u koju ste dodali sveže ili namočene suve trube i suvi paradajz.